2014. április 9., szerda

Eleven emlékmű-2014.04.08.




Március 23-án a kormány eszement és durván történelemhamisító emlékműtervén felháborodva, civilek megalkották a Szabadság téren a saját magán emlékművüket. (Lásd itt.)


A kormány az elemi felháborodást látva bejelentette, majd húsvét után egyeztetést kezd az érintett szervezetekkel a kérdésről.


Felbátorodva a két napja megnyert választásokon, korábbi ígéretüket megszegve, ma kordonnal lezárták a területet, benne a civilek emlékművével, és megkezdték a munkálatokat.


Annak ellenére, hogy csak pár órával korábban futott szét a hír, estére több százan gyűltünk össze tiltakozni. Végül fiatalok egy csoportja le is bontotta a kordont. Sokan úgy döntöttek, hogy ott is maradnak, védeni a területet.

A rendőrök is kivonultak kellő létszámmal, bár nem avatkoztak be, gondosan megörökítették az eseményeket, a kordonbontást az emléktárgyak, kavicsok megigazítását és a mécsesek újragyújtását.


 


A FIDESZ választási győzelme után némely elemzők – talán ráolvasás gyanánt – azt írták, Orbánék most valószínűleg megkísérlik konszolidálni a kialakított rendszerüket. Ezek után látható, eszük ágában sincs, még durvább és arrogánsabb megmozdulásaikra számíthatunk. 

 

Katt a képre + F11 














 

Nincsenek megjegyzések: