2010. szeptember 27., hétfő

Kora őszi séták, gombavadászat I.

*

A múlt héten volt még néhány kellemes nap, érdemes volt az erdőkben kószálni. Az időjárás idén kedvezett a gombáknak, most elsősorban őket keresgéltem. Nem ismerem őket, amit találtam, hosszú kutakodás és főleg kérdezősködés után sikerült csak azonosítani, sok esetben így is csak megközelítőleg.

Íme, egy szép nap emlékei:





Fiatal nagyőzlábgomba





Rókagomba





Valamilyen kígyógomba a mohával benőtt fatönkön





Különféle taplók egy másik tönkön





Petrezselyemgomba(?) telepedett a taplóra





Borostás rétegtapló





Valamilyen pókhálósgomba





ő is valamilyen pókhálósgomba





és a fiókája


*

3 megjegyzés:

--- írta...

szia,már biztosan unod, de leírom, hogy nagyon szépek, hangulatosak a fotóid.
mindegyik kép érdekes, és nem csak a szemnek. elgondolkodtató, hogy vajon véletlen-e a gombák elhelyezkedése egy-egy kis területen, pl. amiket lefotóztál? lehet, hogy ezek a dolgok is üzennek valamit az embernek, csak nem értjük... itt van a másik fotód a "fiatal nagyőzlábgomba", aminek a fején azok az érdekes kráterfélék vannak, mint a bolygók felszínén. elképzelhető, hogy ezek a kráterek is valami ősi, sok tízezeréves üzenetek, esetleg térképek...csak az ember nem érti őket. nézi és nem érti, mert azt hiszi, hogy nincs ott semmi érteni való, a gomba gomba és kész, pedig már az is egy csoda, hogy maga a gomba létező dolog és van. szóval, megint izgalmasnak találtam a képeidet. a végén a "fióka" megnevezés nagyon aranyos volt tőled :) ja és az álló meg a kifekvő gombafotód üzenete is a nézők felé,sokkal több egy fotónál.tényleg művészi alkotás!

mobé írta...

Túlzol! A végén még beképzelt leszek. :-)Képeket készítek, talán jobbakat az átlagnál, de azért vannak akik ezt nálam magasabb szinten művelik ...

Lehet, hogy hiányosságom, de a misztikus dolgokban nem tudok hinni, annál sokkal földhözragadtabb vagyok. Az viszont igaz, ezekkel a képekkel az a célom, hogy megmutassam milyen összetett is a világunk, és mennyire szépek (és fontosak!) az apró részletek.

--- írta...

miért lenne misztikus dolog az, hogy a növények különös formája mintha elakarna mondani valamit nekünk?
az sem misztikus dolog mára, hogy a növények gyógyítanak, hogy a természetben mindenre ott a gyógyszer. mig nem tudták, addig boszorkányoknak tartották a növényekkel gyógyítani tudó asszonyokat... csak ilyesmire gondoltam, nem ufókra...:) a növények különös formája és mintája nem lehet csak önmagáért! valami nagyon fontosat akarnak elmondani, ez jutott eszembe a fotóidról. egyébként mindenkinek az a jó fotó, ami beszél hozzá. vannak nagynevű fotóművészek és nem indítanak be bennem se érzéseket, se gondolatokat, míg te igen. nem szoktam túlozni én is 2 lábbal állok a földön, csak keresem a látható mögötti értelmet. ennyi.
azt hiszem egy kicsit most nem írok neked. inkább csak nézem a képeidet, és +tartom magamnak a gondolataimat...