2015. január 27., kedd

DEKA




Lovas Zoltán & társai egy nagyra kerekített asztal mellé hívták azokat, akik változást akarnak. Odahívták az un. ellenzéki pártok képviselőit is – kivéve a szélsőjobb alakulatát. Abban bíznak – lehet, hogy naivitás – ezek a résztvevők hajlandók lesznek pártérdekeiken felülemelkedve, valóban az ország érdekében dolgozni.


Lehet vitatni ezt az elképzelést, számomra is hiteltelenek ezek a pártok, mint itt, az előző bejegyzésemben ezt meg is indokoltam. Ezzel együtt, azt gondolom, úgy indítani egy együttműködésre szóló meghívást, gyertek mindnyájan, de X, Y és Z ne jöjjön, fura lenne. Sokan így is hiányolták egyes személyiségek jelenlétét, kifogásolván, miért nem hívták meg őket, pedig, ha tájékozódtak volna, tudhatnák, nekik is elment a meghívó, de visszautasították vagy egyszerűen nem jöttek el.


Sokan meg azért háborogtak, miért volt ott pl. Kovács L. vagy Lendvai I.


Nem lehet mindenkinek egyszerre megfelelni.


Ennél súlyosabb viszont egyesek gúnyosan fanyalgó megnyilvánulása. Lásd pl. az ATV tegnapi „Esti kommentár”-jában Kéri László és Horn Gábor alakítását:

 

Mint mondtam, súlyos véleményem van a „díszellenzékről”, benne elsősorban az MSZP-ről, de a fentieknél már csak tisztességesebb Lendvai Ildikó tegnapi, január 26-i fb-bejegyzése. Érdemes rákeresni, így kezdődik:

Tegnap ott voltam a Demokratikus Kerekasztal alakuló ülésén, kb. századmagammal. Ahogy a résztvevők, az utólagos kommentárok is sokfélék. Változó arányban remény és szkepszis…




Más.


Mai hír: Bencsik János fideszes országgyűlési képviselő kritikus kormányértékelő írást jelentetett meg.

Valahol már írtam: az FKF ZRT. elküldte már a kocsikat a Damaszkuszi út takarítására.

Nincsenek megjegyzések: